סלקום דרושים חיילים משוחררים

תואר ראשון אחרי הצבא

כניסה לעולם האקדמיה עם היציאה מצה"ל

אם נלך רגע למדינה אחרת ונבחן את מצבם של צעירים בני גילכם שגרים שם נגלה שהם כבר בעלי תואר ראשון וחלקם אפילו כבר בדרכם לתואר השני. כן כן, צעירים בני 20-21 כבר מחזיקים בתואר אקדמי ומשתלבים ב"עבודות של גדולים". ואתם מה? בדיוק השתחררתם מהצבא (מזל טוב על כך!), אתם רוצים לראות עולם, לנוח, לנפוש והמחשבה על ספרים ומחברות רחוקה מכם אלפי שנות אור. קודם כל תדעו שהכל בסדר וזה לגמרי לגיטימי להרגיש ככה אחרי שירות צבאי ארוך ומפרך. אחרי הכל הצעירים האלו שדיברנו עליהם לא עברו את מה שאתם ולא התמודדו עם האתגרים שאתם התמודדתם, ולכן היה להם את כל הזמן להתחיל תואר ראשון מיד בגיל 18. אז למרות שאתם חייבים חופש ומנוחה אל תדחקו רחוק מידי את המחשבות על תואר ראשון כי מתישהו תצטרכו להתמודד איתו ורצוי שתעשו זאת כמה שיותר מהר.

מתי להתחיל תואר ראשון?
לפעמים נדמה שהצעירים הישראלים מתחלקים לשניים: אלו שמתחילים ללמוד מיד כשהם משתחררים מצה"ל ואלו שחייבים לעשות טיול ארוך בעולם ורק לאחריו מתחילים ללמוד. שתי החלופות הן טובות וראויות אבל כדאי לזכור שתואר ראשון לוקח 3 שנים (בממוצע) ואלו שנים שבהן כנראה לא תצליחו להשתלב במעגל העבודה במשרה מלאה בתפקיד איכותי. מה שאנחנו מנסים לומר הוא שלא כדאי לדחות את התחלת הלימודים יותר מידי זמן שכן ככל שתדחו כך יהיה לכם קשה יותר להתחייב למסגרת הלימודים וכך הכניסה שלכם לשוק העבודה תתעכב. אז קחו את הזמן, תטיילו, תנוחו ותיהנו מהחופש אבל אל תשתהו יותר מידי שנים עם התחלת התואר.

איך מחליטים מה ללמוד לתואר ראשון?
שאלה נוספת שמטרידה צעירים משוחררים היא מה לעזאזל ללמוד? הרי האפשרויות הן כל-כך רבות וההחלטה היא קשה במיוחד. מצד אחד עומד השיקול של עניין כאשר מי מאיתנו לא רוצה ללמוד תחום שהוא מעניין אותו ומתחבר אליו. מהצד השני עומד השיקול של ביקוש לעבודות בתחום כשהכוונה היא תואר "שיש מה לעשות איתו". אז איך בוחרים בין המסלולים? אנחנו מאמינים שההחלטה צריכה להיות מונעת בעיקרה משיקולים של עניין. אחרי הכל, אם לא תלמדו משהו שמעניין אתכם לא תוכלו להתמיד בו וזהו אחד התנאים להצלחה בלימודים. מה גם שעם קצת מוטיבציה וגמישות ניתן למצוא עבודות כמעט בכל תואר אקדמי שתבחרו ללמוד.

מלגות לחיילים משוחררים ללימודי תואר ראשון
לימודי תואר ראשון עולים לא מעט כסף ובנוסף לשכר הלימוד ישנן הוצאות מחיה רבות והזדמנויות מועטות לעבוד. העובדות האלו מציבות את הסטודנטים בשנים לא פשוטות מבחינה כלכלית ולא סתם מכנים את אוכלוסיית הסטודנטים כ"תפרנים". אפשר להתמודד עם המצב הזה טוב יותר באמצעות מלגות המתאימות לחיילים משוחררים. קודם כל ישנו את הפיקדון הצבאי שיכול לשמש אתכם למימון שכר הלימוד ויכול להקל עליכם את ההוצאות. בנוסף לכך ישנם מוסדות לימוד הנמצאים בפריפריה ומציעים שנת לימודים ראשונה בחינם לחיילים משוחררים. מדובר בהטבה משמעותית ביותר שיכולה להפוך את עלויות התואר לנמוכות בהרבה. כמו כן ישנן מלגות רבות שמתאימות לצעירים אחרי צבא ומציעות השתתפות בשכר הלימוד ובהוצאות המחיה לעתים בתמורה לפעילות חברתית כלשהי.